Foutloos Real doet goede zaken om plek twee tegen Rayo: Atlético weer aan zet

Foutloos Real doet goede zaken om plek twee tegen Rayo: Atlético weer aan zet

24 mei - 21:22 Laatste update: 21:49
13

De spanning is om te snijden in de strijd om plek twee in La Liga, waar Real Madrid nipt van Rayo Vallecano heeft gewonnen. De Madrilenen gaan nog steeds nek aan nek met stadsrivaal Atlético Madrid in het gevecht om de klassering achter landskampioen FC Barcelona. 

Voor aanvang van de wedstrijd hielden spelers van beide teams een spanddoek vast, waarmee ze steun betuigden aan de afwezige Vinícius Junior. De Braziliaan van Real Madrid, die racistisch werd bejegend in het duel met Valencia, ontbrak niet vanwege een schorsing, maar door een blessure. In de twintigste minuut gaven de Madrid fans een mooi eerbetoon door te klappen en de naam te scanderen van Vinícius, die met rugnummer 20 speelt.

In de 31ste minuut was het Real dat het heft in eigen handen nam door Karim Benzema. De Franse spits scoorde de 1-0 uit een vlijmscherpe combinatie met Federico Valverde, terwijl de spelers van de uitploeg niet aan het opletten waren. De spelers van Rayo dachten dat ze de bal terug zouden krijgen uit een scheidsrechtersbal, maar kregen dit niet en waren verrast door de flitsende aanval van de thuisploeg. 

Coach Carlo Ancelotti zette de verdediging van Madrid in de rust op scherp, waarop een gematigd begin van de tweede helft volgde. De Koninklijke was aanvallend lakluster en leek tandloos voor het doel van Vallecano. De Madrilenen werden hiervoor in de slotfase bestraft door Rayo, dat via voormalig Madrid-speler Raul de Tomas op gelijke hoogte kwam met de thuisploeg. 

In de slotminuten was het Real, dat aan een gelijkspel ontsnapte via Rodrygo. De buitenspeler scoorde op aangeven van Dani Ceballos en zorgde ervoor dat ze in Madrid op een tweede plek afkoersen. Het gat met de stadsrivaal uit Madrid bedraagt nu twee punten in het klassement, maar Atlético heeft nog een extra wedstrijd te goed.

 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie