Ancelotti verklaart absentie Vinícius Júnior: 'Anders had hij gespeeld'

Ancelotti verklaart absentie Vinícius Júnior: 'Anders had hij gespeeld'

25-05-2023 12:50
26

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft onthuld waarom Vinícius Júnior woensdagavond niet in actie kwam tegen Rayo Vallecano (2-1). De Braziliaanse vleugelaanvaller was afwezig, ondanks dat zijn rode kaart - die hij kreeg in het duel met Valencia - werd geseponeerd door de racistische uitlatingen aan zijn adres.

Vinícius werd in Mestalla racistisch bejegend. "Het gaat emotioneel goed met hem", aldus Ancelotti in gesprek met Mundo Deportivo. "Het is duidelijk dat alle steun die hij deze dagen krijgt goed voor hem is." De Italiaan vertelt dat de aanvaller met een blessure kampt. "Als hij de knieproblemen niet had gehad, had hij gespeeld; we zullen zien of hij donderdag of vrijdag kan trainen om zaterdag terug te keren."

Wedden

Meer odds

Ancelotti kon niet geloven dat de Spaanse voetbalbond de rode kaart van Vinícius introk. "Ik was verrast, ik had het niet verwacht. Ze hebben een situatie beoordeeld die een vergissing was, omdat ze alleen het gedrag van Vinícius evalueerden en de reeks van gebeurtenissen veel langer was. Ze zijn van gedachten veranderd en dat lijkt mij een juiste beslissing."