VVV kopt in minuut 121 raak en gaat naar halve finale van de play-offs

27-05-2023 19:13 Laatste update: 19:17
93

VVV-Venlo heeft het tweeluik tegen Willem II in de verlenging weten te beslissen. Door het gelijkspel stroomt VVV door naar de halve finales van de play-offs, waar het Almere City zal treffen.

Willem II en VVV-Venlo speelden dinsdag de eerste play-off in het tweeluik en maakten het behoorlijk spannend. De Venlonaren wonnen het eerste treffen met 3-2 en mochten zaterdag in Tilburg die voorsprong verdedigen. Willem II kreeg echter al snel reden tot juichen: na zeven minuten zette Elton Kabangu de openingstreffer op het bord. De feeststemming werd compleet voor de Tilburgers toen Jesse Bosch een kwartier later de score verdubbelde. Dat was tevens de ruststand.

De Tilburgers begonnen vitueel als halve finalist met de tweede helft en leken zelfs op 3-0 te komen. Vanwege een handsbal werd de treffer echter afgekeurd. VVV ging hard op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg die na ruim een uur spelen ook. Nick Venema schoot de bal in de korte hoek binnen na goed doorkoppen van Sven Braken, waarmee de stand over het tweeluik weer gelijk was.

In de slotfase werd het nog flink spannend. Kabangu kopte over en ook VVV ging op jacht naar de gelijkmaker. Na 180 minuten spelen én vijf minuten blessuretijd kon er nog geen winnaar worden aangewezen en werd er verlengd. In de eerste helft van de verlenging waren beide ploegen nerveus en dat leidde tot de nodige fouten. VVV was sterker in de verlenging, maar de eerste helft werd zonder treffers afgesloten.

In de tweede helft van de verlenging begon Willem II weer sterker aan de hervatting, maar ging het spel ook op en neer zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. In de laatste minuten trad de verzuring flink op in de benen  van de spelers en ging het tempo naar beneden. In de laatste minuut was het tóch raak voor VVV. Venema bediende Ozcan Yasar perfect, die de gelijkmaker tegen de touwen kopte.

Door de overwinning van het tweeluik mag VVV zich in de halve finale melden en is de tegenstander Almere City, dat eerder met FC Eindhoven afrekende. De halve finale wordt op 30 mei en 2 juni gespeeld en gaat eveneens om een tweeluik.