Busquets en Alba nemen afscheid met klinkende zege, groot drama voor Espanyol

Busquets en Alba nemen afscheid met klinkende zege, groot drama voor Espanyol

28-05-2023 20:55 Laatste update: 21:30
4

FC Barcelona heeft zondagavond na twee verloren wedstrijd op rij weer eens gewonnen. Het duel met Mallorca, dat in het teken stond van het afscheid van Jordi Alba en Sergio Busquets eindigde in 3-0. Atlético won ook en voert daarmee de druk op Real Madrid op, terwijl Valencia nog altijd niet zeker is van lijfsbehoud. 

FC Barcelona - Mallorca
Barcelona werd op 14 mei kampioen, iets wat de laatste twee wedstrijden terug te zien was. Er werd verloren van zowel Real Sociedad als Real Valladolid. Aan Mallorca had het echter geen kind. Al na één minuut spelen zorgde Ansu Fati voor de openingstreffer. 

De aanvaller zorgde even later ook voor de 2-0. Frenkie de Jong, die een basisplaats had, zag hoe Gavi in de 70e minuut de beslissende 3-0 voor zijn rekening nam. Even later kreeg Alba, die onlangs bekendmaakte te vertrekken, een publiekswissel. Daarbij hield de linksback het niet droog. Ook Busquets nam even later afscheid. Het leverde schitterende beelden op. 

Atlético Madrid - Real Sociedad
Real Madrid won zaterdagavond met 1-2 op bezoek bij Sevilla en dus wist Atlético wat het moest doen om zicht te houden op de tweede plek: winnen van Sociedad. Dat lukte vrij eenvoudig. Antoine Griezmann tekende voor de 1-0 en vijzelde daarmee zijn seizoenstotaal op naar veertien treffers. Nahuel Molina maakte ruim een kwartier voor tijd de 2-0, waarna voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth de eindstand op 2-1 bepaalde. Door de overwinning komt Atlético met nog één wedstrijd te spelen op één punt van Real. Sociedad is volgend seizoen terug te zien in de Champions League. 

Valencia - Espanyol
Onderaan is én blijft het ongekend spannend in La Liga. Ook het Valencia van Justin Kluivert is nog niet veilig. Na de nederlaag van afgelopen donderdag tegen Mallorca werd er zondag in eigen ternauwernood gelijkgespeeld (2-2) tegen Espanyol, dat nu gedegradeerd is. Valencia heeft nu 41 punten, twee meer dan nummer achttien Real Valladolid.

De overige uitslagen
Cádiz - Celta de Vigo: 1-0
Athletic Bilbao - Elche: 1-0
Girona - Betis Sevilla: 1-2
Getafe - Osasuna: 2-1
Almeriá - Real Valladolid: 0-0
Rayo Vallecano - Villarreal: 2-1