VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spits

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spits

3 juni - 17:00
37

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie was de beste spits? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Anastasios Douvikas (FC Utrecht)
De FC Utrecht-aanhang heeft dit seizoen negentien kruisjes op het 'a man with a mission'-spandoek kunnen zetten. Samen met Xavi Simons is Douvikas gedeeld topscorer van de Eredivisie geworden. De 23-jarige Griek was na de WK-break niet te stoppen.

Santiago Gimenez (Feyenoord)
Als 50.000 fans een voor jouw gemaakt liedje zingen, weet je dat je goed bezig bent. Gimenez is, na een moeizame start, in de harten van de Feyenoord-supporters gesloten. Met vijftien doelpunten heeft de Mexicaan een aanzienlijk aandeel in het landskampioenschap. De Rotterdammers zullen alles op alles zetten om Gimenez deze zomer te behouden.

Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen)
Streed tot de laatste speeldag mee om de topscorerstitel. Van Hooijdonk vormde voor de winterstop een ijzersterk duo met Amin Sarr, die naar Olympique Lyon vertrok. In de tweede seizoenshelft bleef Van Hooijdonk, zonder de Zweed, gewoon doorgaan waar hij mee bezig was: scoren.

Michiel Kramer (RKC Waalwijk)
Op 34-jarige leeftijd maakt Kramer zijn beste Eredivisie-seizoen door. De spits staat met twaalf doelpunten aan de basis van het sterke seizoen van RKC, dat op de slotdag van de competitie play-offs voor Europees voetbal misliep. Heel voorzichtig wordt Kramer in verband gebracht met een rentree bij Feyenoord, in de rol van pinchhitter. Zelf ziet hij dat in ieder geval wel zitten.

Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam)
De beste kopper van de Eredivisie. Lauritsen maakte vijf van zijn twaalf doelpunten met het hoofd en won ruim 150 kopduels meer dan iedere andere Eredivisie-speler. De 25-jarige Noor heeft in zijn eerste seizoen in Nederland positief verrast.

Vangelis Pavlidis (AZ)
Net als De Jong miste Pavlidis wegens een kwetsuur de nodige wedstrijden. Toch kwam de Griek tot twaalf doelpunten. Pavlidis kan met recht een teamspeler worden genoemd: niet zelfzuchtig en altijd oog voor ploeggenoten. Tegen NEC (0-3) schreef hij een hattrick aan assists bij.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Doelman
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Controlerende middenvelders
Aanvallende middenvelder
Rechtsbuiten

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s