Pröpper (31) vecht zich terug en gaat door: 'Last van zijn schouders gevallen'

Pröpper (31) vecht zich terug en gaat door: 'Last van zijn schouders gevallen'

02-06-2023 11:25
29

De door een zware knieblessure getroffen Davy Pröpper is vastberaden om zich terug te vechten bij Vitesse. Zijn broer Robin, verdediger van FC Twente, zag hem de laatste jaren worstelen met diens leven als voetballer.

"De worsteling van Davy begreep ik volledig, ook gezien zijn toenmalige situatie in Brighton", vertelt Pröpper in een interview met Voetbal International. "Corona kwam eroverheen, geen familie en vrienden in de buurt. Dan begrijp ik dat je alles even helemaal zwart kunt zien. Dat er druk op jezelf komt te liggen."

Pröpper (31) zette anderhalf jaar geleden als speler van PSV een punt achter zijn carrière. Begin dit jaar pakte hij de draad weer op bij Vitesse. "Als ik hoor hoe hij nu weer over voetbal praat, dan is dat echt een hele draai."

Door een gescheurde kruisband werd Pröpper weer teruggeworpen, maar zijn broer ziet een strijdbaar iemand revalideren. "Ondanks de klap van zijn blessure heeft mijn broer het plezier weer gevonden. Davy is meer dan ik een binnenvetter, een denker. Altijd wel geweest. Maar er lijkt een last van zijn schouders gevallen. Hij is meer gaan praten en dat is goed."