Tegenvaller voor Oranje: Memphis meldt zich af voor Nations League-eindronde

Tegenvaller voor Oranje: Memphis meldt zich af voor Nations League-eindronde

05-06-2023 14:06 Laatste update: 12-06-2023 09:36
219

Memphis Depay kan niet in actie komen voor het Nederlands elftal tijdens de eindronde van de Nations League. De 29-jarige aanvaller heeft zich afgemeld bij bondscoach Ronald Koeman.

Memphis is niet op tijd hersteld voor het duel met Kroatië. De 88-voudig international sukkelt al het hele seizoen met blessures en kwam sinds 30 april niet meer in actie voor zijn club Atlético Madrid, toen hij tien minuten voor tijd inviel tegen Real Valladolid. Dat waren tevens zijn enige speelminuten sinds hij eind maart met Oranje in actie kwam tegen Frankrijk en Gibraltar in de EK-kwalificatie.

Koeman uitte onlangs in De Telegraaf al zijn zorgen over Memphis. "Het is al sinds het EK in 2021 tobben met spierblessures. Memphis is wel overtuigd van zichzelf. 'Ik ben sterk, ik doe het op deze manier en het gaat me lukken'. Met z’n kruisband is het gelukt, maar nu gaat het moeilijker", zei de keuzeheer. Nu blijkt dat Memphis zich kan gaan richten op het nieuwe seizoen.

Nederland speelt op 14 juni de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. De aftrap in De Kuip is om 20.45 uur. De winnaar neemt het in de eindstrijd op tegen Spanje of Italië. Die landen treffen elkaar op 15 juni in Enschede.

Door het afvallen van Memphis bestaat de selectie van Oranje nog uit 25 spelers.