Almere City verslaat FC Emmen en zet megastap naar historische promotie

06-06-2023 21:55
264

Almere City heeft dinsdagavond een gigantische stap gezet richting de eerste promotie in de clubgeschiedenis. De ploeg van trainer Alex Pastoor won dankzij een uitblinkende Lance Duijvestijn deel één van het tweeluik met FC Emmen met 2-0, waardoor het met één been in de Eredivisie staat.

Almere, dat in de vorige rondes FC Eindhoven en VVV-Venlo uitschakelde, begon tegen Emmen zonder aanvallers Anthony Limbombe en Jeredy Hilterman. Zij waren niet fit genoeg om te starten. Ondanks dat begon Almere sterk en kwam het na enkele minuten spelen al bijna op een voorsprong, ware het niet dat Emmen-verdediger Lorenzo Burnet goed stond op te letten op de lijn.

Na ruim een kwartier kwam Emmen beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in een kans voor Ole Romeny, maar hij stuitte op Nordin Bakker. De laatste twintig minuten van het eerste bedrijf waren slordig en werden gekenmerkt door opstootjes.

In de tweede helft was Almere beter dan het passieve Emmen, dat na 64 minuten op achterstand kwam. Spits Richairo Zivkovic veroorzaakte op onhandige wijze een strafschop. Middenvelder Duijvestijn nam de penalty voor zijn rekening en schoot overtuigend raak: 1-0.

Na de openingstreffer ging Almere overtuigend door met de jacht op een tweede treffer. En die kwam er. In de 77e minuut tekende opnieuw Duijvestijn, door van dichtbij binnen te tikken, voor de 2-0. Emmen was in de slotfase via Mike te Wierik nog heel dichtbij de 2-1, maar de sterk spelende Bakker hield zijn doel schoon. Daardoor heeft Almere zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return van komende zondag. Voor Emmen en Lukkien dreigt nu echt degradatie.