Utrecht heeft beet: 'Lang en intensief traject, hij leek lang onhaalbaar voor ons'

Utrecht heeft beet: 'Lang en intensief traject, hij leek lang onhaalbaar voor ons'

12-06-2023 11:02 Laatste update: 11:43
65

FC Utrecht heeft de komst van Adrian Blake (17) bevestigd. VoetbalPrimeur maakte al melding van de overstap van de aanstaande transfer van de Engelsman, die voor vier jaar tekent in de Domstad.

Blake staat in Engeland te boek als een groot talent. Hij maakte afgelopen seizoen al zijn debuut voor Watford en werd in het verleden gelinkt aan grote clubs als Arsenal, Tottenham Hotspur en Manchester United. Toch kiest de linksbuiten, die transfervrij is, voor een overstap naar FC Utrecht.

Technisch directer Jordy Zuidam is blij met de komst van de zeventienjarige jeugdinternational van Engeland. "We zijn onder de indruk van het talent en het potentieel van Adrian", zegt Zuidam in gesprek met de clubkanalen. "Hij speelt met flair en is een voetballer die kan uitgroeien tot het type speler waarvoor supporters naar Stadion Galgenwaard komen."

"We moeten wel beseffen dat Adrian nog jong is en hem de tijd en ruimte geven om zich te ontwikkelen in de A-selectie", maakt de directeur een kanttekening. "Het is een lang en intensief traject geweest om Adrian aan te kunnen trekken. Lang leek hij onhaalbaar voor ons, maar we waren er vroeg bij en hebben intensief contact gehouden. We zijn er erg blij mee dat we hem nu in Utrecht mogen verwelkomen en dat hij voor vier jaar bij ons tekent."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!