Plezier in Saudi-Arabië: 'Maar ik heb tegen mezelf gezegd in Nederland te stoppen'

Plezier in Saudi-Arabië: 'Maar ik heb tegen mezelf gezegd in Nederland te stoppen'

12-06-2023 18:22 Laatste update: 18:24
23

Adam Maher, speler van het Saudische Damac FC, kijkt zijn ogen uit door alle transfers en geruchten over wereldsterren die naar het Midden-Oosten komen. In #DoneDeal van VoetbalPrimeur vertelt de 29-jarige middenvelder voorlopig goed te zitten in Saudi-Arabië, maar op termijn terug te willen naar Nederland.

De Saudische competitie trok in december vorig jaar Cristiano Ronaldo aan. Deze zomer volgde Karim Benzema al en in het geruchtencircuit worden ook onder meer N'Golo Kanté, Sergio Busquets en Sergio Ramos gelinkt aan een stap naar Saudi-Arabië. "Ik heb nog een contract van twee jaar hier, maar als er een mogelijkheid is en alles wordt hier steeds beter, zie ik wel kans om te blijven", zegt Maher in de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

Het leven in Saudi-Arabië bevalt Maher goed. "De stad is lekker rustig, ik heb hier alles wat ik nodig heb. De mensen laten me met rust, soms moet ik een keer een fotootje maken." Wat er in de toekomst gebeurt, ziet Maher naar eigen zeggen 'dan wel'. "Volgend seizoen wordt het in ieder geval nog leuker", doelt hij op de komst van in elk geval Benzema.

"Daarna is het kijken hoe en wat. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik wil eindigen in Nederland." Maher vertrok medio 2022 bij FC Utrecht. Daarvoor speelde hij in Nederland bij AZ, PSV en FC Twente.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!