'Verhuurde PSV'er laat Duitse interesse links liggen en keert terug in Eindhoven'

'Verhuurde PSV'er laat Duitse interesse links liggen en keert terug in Eindhoven'

20-06-2023 08:04 Laatste update: 08:40
148

Timo Baumgartl speelt aankomend seizoen voor PSV. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International dinsdag. De Duitse verdediger had de mogelijkheid om terug te keren in zijn thuisland, maar hij begint over twee weken aan de voorbereiding in Eindhoven.

De afgelopen twee seizoenen speelde Baumgartl op huurbasis voor Union Berlin. Door teelbalkanker kwam hij vorig jaar nauwelijks in actie. De club uit de Duitse hoofdstad besloot de koopoptie niet te lichten, maar zijn oude club VfB Stuttgart had wel interesse in een overstap. Die optie laat Baumgartl dus varen voor een terugkeer in Eindhoven.

Over twee weken begint de voorbereiding bij PSV onder de nieuwe trainer Peter Bosz. Baumgartl speelt het liefst in het hart van de verdediging, maar over die positie is nog niet veel bekend in Eindhoven. Zo lijkt de kans klein dat Jarrad Branthwaite bij PSV blijft. Verder krijgt Baumgartl concurrentie van André Ramalho, Olivier Boscagli, Armando Obispo en ook Jordan Teze kan in het centrum spelen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!