'Woede-uitbarsting Courtois: spelen met degradanten was hem doorn in het oog'

'Woede-uitbarsting Courtois: spelen met degradanten was hem doorn in het oog'

20-06-2023 20:10 Laatste update: 20:26
43

Filip Joos vindt het gedrag van Thibaut Courtois na de wedstrijd tegen Oostenrijk nóg kwalijker dan de strijd om het aanvoerderschap bij het nationale elftal van België. Dat vertelt de voetbalcommentator van de Belgische VRT aan de NOS.

Courtois maakte zich zaterdagavond na het duel met Oostenrijk (1-1) boos over het feit dat hij in zijn honderdste interland Kevin De Bruyne niet mocht vervangen als aanvoerder. Ook na de wedstrijd was de doelman woest. "Het is toen tot een woede-uitbarsting gekomen in de kleedkamer", aldus Joos. "Hij liet blijken dat het hem een doorn in het oog was dat hij moest spelen met een aantal degradanten in de ploeg. Waar die spelers gewoon bij zaten."

Met name Wout Faes en Timothy Castagne, die vlak voor de neus van Courtois in de verdedigingslinie stonden, moesten het ontgelden. Beide spelers degradeerden onlangs uit de Premier League met Leicester City. "Castagne staat in de belangstelling van Arsenal en Juventus", zei Joos. "Geen sukkelaar dus. Maar wie afgelopen seizoen Leicester heeft zien spelen, weet dat deze spelers de moed nooit hebben laten zakken en hun teamgenoten nooit hebben laten vallen."

Joos vervolgt: "En dat doet onze nationale doelman nu wel. En dat ontgoochelt enorm. Lionel Messi was tijdens het WK ook niet te beroerd om samen te voetballen met Gonzalo Montiel, die bankzitter was bij Sevilla dat op dat moment nog tegen degradatie vocht. Diezelfde Montiel schoot in de finale in Qatar de beslissende strafschop binnen."