'Mislintat en Ajax hebben nu al hoofdpijn van mogelijke vertrek Timber'

'Mislintat en Ajax hebben nu al hoofdpijn van mogelijke vertrek Timber'

20-06-2023 21:12
162

Het mogelijke naderende vertrek van Jurriën Timber bij Ajax zorgt voor de nodige hoofdpijn bij Sven Mislintat. Dat schetst het Algemeen Dagblad. De sportief directeur van de Amsterdammers ziet in de centrale verdediger een belangrijke schakel voor komend seizoen. 

Zowel Arsenal als Bayern München is zeer gecharmeerd van Timber. Eerstgenoemde heeft volgens The Athletic zelfs al een bod uitgebracht bij Ajax. Mislintat hoopt hem echter te kunnen behouden. 'Waar veel spelers wachtten op opheldering over hun toekomst, kregen Timber en diens broer en zaakwaarnemer Christoffer Coffie onmiddellijk van de Duitser te horen dat hij een sleutelrol vertolkt in de wederopbouw van Ajax', tekent het AD op. 

Mislintat lijkt Timber niet alleen te willen behouden vanwege zijn kwaliteiten op het veld. 'Ook ziet hij in de tweede captain één van de leiders voor komend seizoen. Zo ontfermde de verdediger zich ondanks zijn jonge leeftijd al over de op de deur kloppende jonkies. Timber is volgens Mislintat een speler aan wie talent zich kan optrekken en waarmee het publiek zich kan identificeren.'

Het eerste bod van Arsenal op Timber bedroeg volgens The Athletic omgerekend zo’n 35 miljoen Euro. The Gunners zullen nog wel wat miljoenen moeten toevoegen aan dat bod. Ajax verlangt namelijk minimaal zestig miljoen euro voor de 22-jarige verdediger. Wel zou hij volgens De Telegraaf al op hoofdlijnen akkoord zijn met de nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!