'Boëtius kan kiezen: Griekse topclubs en Bundesliga-team jagen op handtekening'

'Boëtius kan kiezen: Griekse topclubs en Bundesliga-team jagen op handtekening'

22-06-2023 18:18
30

De kans is aanwezig dat Jean-Paul Boëtius zijn loopbaan in Griekenland gaat vervolgen. De voormalig speler kan transfervrij vertrekken bij Hertha BSC en staat in de belangstelling van Panathinaikos, AEK Athene en een niet bij naam genoemde Bundesliga-club. Dat schrijft Voetbal International.

Afgelopen seizoen degradeerde Boëtius met Hertha BSC naar de Tweede Bundesliga. In zijn contract heeft de middenvelder een clausule op laten nemen, waardoor hij nu de mogelijkheid heeft om transfervrij te vertrekken uit Berlijn. Panathinaikos, AEK en een Bundesliga-club willen dus van die mogelijkheid gebruik maken.

Bij Hertha heeft Boëtius een lastig seizoen achter de rug. Er werd een tumor bij zijn teelbal ontdekt, maar inmiddels is de enkelvoudig Oranje-international weer schoon. Boëtius is Hertha dan ook dankbaar voor de steun. De club is ook tevreden over de Rotterdammer, maar wil wel af van zijn salaris op de loonlijst.

Het is niet duidelijk of Boëtius een voorkeur heeft voor één van de geïnteresseerde clubs. Hij zet op dit moment al zijn opties op een rij, zo klinkt het. In het verleden speelde de creatieveling al voor FSV Mainz 05, FC Basel, KRC Genk en Feyenoord (twee keer).

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!