'Veel talenten zien ons als een goede club om zich door te ontwikkelen'

'Veel talenten zien ons als een goede club om zich door te ontwikkelen'

23-06-2023 10:09 Laatste update: 10:41
79

Jordy Zuidam, de directeur voetbalzaken van FC Utrecht, heeft uitleg gegeven over de filosofie achter de kickstart van deze transferzomer. De club uit de Domstad presenteerde dit seizoen al vijf nieuwe spelers: Souffian El Karouani, Mats Seuntjens, Ole Romeny, Adrian Blake en Marouan Azarkan.

"Dat doen we, omdat wij niet de middelen hebben om transfersommen van 3 à 4 miljoen euro neer te tellen, mikken we op transfervrije spelers met een interessant profiel. Dan heb je het over spelers, die de leeftijd en potentie hebben om zich door te ontwikkelen", aldus Zuidam in gesprek met De Telegraaf. "Om die jongens ervan te overtuigen voor FC Utrecht te kiezen, doorloop je een heel traject."

Zuidam vervolgt: "Met een speler als Blake zijn we driekwart jaar bezig geweest. In deze fase van de window nemen transfervrije spelers een beslissing over hun toekomst en dan lijkt het net of het achter elkaar binnenvalt, maar daar zijn we al maanden mee bezig. Je merkt dat door de mooie stappen die spelers als Sébastien Haller, Quinten Timber en Sofyan Amrabat vanuit FC Utrecht hebben kunnen zetten, veel talenten ons zien als een goede club om zich door te ontwikkelen."