'Droomtransfer krijgt gestalte: Kristensen (ex-Ajax) rond met Mourinho en co.'

'Droomtransfer krijgt gestalte: Kristensen (ex-Ajax) rond met Mourinho en co.'

25-06-2023 09:17 Laatste update: 14:48
31

AS Roma heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Rasmus Kristensen. De verdediger van Leeds United, die een verleden heeft bij Ajax, moet nu wachten totdat de clubs rond zijn. 

Dat meldt Fabrizio Romano, nadat Gianluca Di Marzio vrijdag al bekendmaakte dat Roma in de markt is voor de 25-jarige Kristensen. Volgens eerstgenoemde hebben de Italianen en de rechtervleugelverdediger dus al een overeenstemming bereikt over een contract. 

Wedden

Meer odds

Het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel de oud-speler van Ajax, die bij Leeds nog een contract heeft voor een jaar, moet gaan kosten. Kristensen maakte vorig jaar de overstap van RB Salzburg naar Leeds, waarmee hij dit seizoen degradeerde. Ondanks dat kan hij terugkijken op een persoonlijk succesvol jaar. De Deens international speelde 26 competitieduels en was daarin goed voor drie doelpunten en één assist. 

Roma ziet in Kristensen naar alle waarschijnlijkheid een rechtsback, maar de Deen opereerde de afgelopen maanden bij Leeds ook wel eens als centrale verdediger en zelfs middenvelder. Mocht de transfer uiteindelijk doorgang vinden, dan wordt Rick Karsdorp een van zijn concurrenten. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!