Lof voor Nederlandse spits in Duitsland: 'Een absolute topper op dat niveau'

Lof voor Nederlandse spits in Duitsland: 'Een absolute topper op dat niveau'

25-06-2023 21:13
37

Fortuna Düsseldorf-directeur Klaus Allofs is onder de indruk van Vincent Vermeij. De Nederlandse spits speelde een uitstekend seizoen in de Derde Bundesliga bij het tweede elftal van Freiburg. Hierdoor dwong hij een transfer af naar Düsseldorf, dat een niveau hoger speelt. 

"Het zou gek zijn als hij onze enige spits zou zijn volgend seizoen", aldus technisch directeur Allofs in gesprek met BILD. "Vincent moet het laten zien. Hij komt uit de derde divisie, maar hij was een topper in een team dat gepromoveerd zou zijn (Freiburg II promoveerde niet, omdat er geen reserveteams in de Tweede Bundesliga mogen spelen, red.). Ze speelden uitzonderlijk voetbal. En daar was Vincent een absolute topper."

Wedden

Meer odds

Ook trainer Daniel Thioune ziet genoeg kwaliteiten bij Verweij. "Hij is sterk in de lucht en kan ballen laten vallen. Dat hadden we vorig seizoen niet. Op het derde niveau liet hij zien doelpunten te kunnen maken. Dat is een goed uitgangspunt. Maar dat is geen garantie, dus hij moet hier zijn sporen verdienen. Hij was een van de meest gewilde spitsen van die competitie. Dat is niet alleen een zegen, maar geeft ook druk."

Vermeij scoorde het afgelopen seizoen maar liefst 45 goals bij Freiburg II, dat op de tweede plek eindigde in de Derde Bundesliga.