'United en Ten Hag wagen nieuwe poging voor steunpilaar van Juventus'

'United en Ten Hag wagen nieuwe poging voor steunpilaar van Juventus'

26-06-2023 07:42
25

Manchester United heeft opnieuw contact opgenomen met het kamp van Adrien Rabiot over een transfer. De 28-jarige middenvelder loopt uit zijn contract bij Juventus, dat verwoede pogingen doet om hem te behouden.

Volgens The Athletic dreigt United nu roet in het Turijnse eten te gooien. The Mancunians waren vorige zomer al dicht bij de komst van de Franse international, maar beide partijen bereikten toen geen akkoord over de persoonlijke voorwaarden. Naar verluidt was vooral moeder Veronique een taaie onderhandelingspartner.

Rabiot verlengde vervolgens zijn verbintenis bij Juventus, waar hij een goede band heeft met trainer Massimiliano Allegri. Ondanks het moeizame seizoen van La Vecchia Signora behoorde de 36-voudig international van Les Bleus tot de steunpilaren. Hij scoorde elf keer en gaf zes assists in 48 officiële duels.

Voor Rabiot is het echter een droom om nog eens in de Premier League te spelen. "Dat verlangen heb ik nog steeds. Ik wil mij ontwikkelen in de Premier League. Het is de competitie, het niveau, dat mij aantrekt. Ik denk dat ik daar goed pas met mijn kwaliteiten", zei hij in december.

United-manager Erik ten Hag is druk op zoek naar versterking voor zijn middenveld. United zag drie biedingen op Mason Mount worden afgeslagen door Chelsea en heeft zich inmiddels ook bij Moises Caicedo van Brighton & Hove Albion gemeld.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!