'Concrete interesse voor Gutiérrez, die PSV voor beperkt bedrag kan verlaten'

'Concrete interesse voor Gutiérrez, die PSV voor beperkt bedrag kan verlaten'

27-06-2023 08:04
158

Érick Gutiérrez geniet concrete belangstelling van diverse buitenlandse clubs. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het is nog niet duidelijk of de middenvelder van PSV volgende week aansluit bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

'Guti kan voor een relatief beperkt bedrag worden opgepikt', meldt het ED. Dat is vorig jaar, bij het ondertekenen van zijn contract, opgesteld. Nu staat Gutiérez dus in de belangstelling van meerdere clubs. Om welke clubs of wat voor competities het gaat, is niet duidelijk. 

'Mexicaanse clubs jagen op hem, maar eerder heeft hij ook de wens uitgesproken om zijn carrière in Europa voort te zetten', vervolgt het ED. De controleur werd vorig jaar ook al even in verband gebracht met een overstap uit Eindhoven. Destijds werd Benfica genoemd, maar Gutiérez besloot toen nog om bij te tekenen tot medio 2025.

Dat over twee jaar aflopende contract kan volgende week dus zomaar worden afgekocht, als een eventuele geïnteresseerde club en hij een akkoord bereiken. Vervolgens moet er nog wel een transfersom van een paar miljoen euro aan PSV worden overgemaakt. 

Gutiérez streek in 2018 neer bij PSV. In zijn vijf jaar bij de club moest hij zich geregeld terugknokken in de basis. Dat lukte onder de vorige trainer Roger Schmidt, maar onder Ruud van Nistelrooij slechts gedeeltelijk. Afgelopen seizoen kwam hij in dertig Eredivisie-wedstrijden in actie. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!