RKC haalt back met Champions League-ervaring als derde aanwinst in twee dagen

RKC haalt back met Champions League-ervaring als derde aanwinst in twee dagen

27-06-2023 10:30 Laatste update: 10:34
16

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met rechtsback Raz Meir. De Israëliër komt over van Maccabi Haifa en tekent voor één jaar in Waalwijk. Hij heeft wel een optie voor een extra seizoen in zijn contract.

Meir lag tot 2024 vast bij Maccabi Haifa, maar dat contract werd ontbonden. Hij is na Denilho Cleonise van FC Twente en Richonell Margaret van TOP Oss, de derde aanwinst van de club in twee dagen. Eerder werden ook Aaron Meijers van Sparta en Jeroen Houwen van Vitesse gepresenteerd. Meir mocht in twee Champions League-duels zijn opwachting maken voor Maccabi Haifa. Hij deed tegen Paris Saint-Germain en tegen Benfica mee, maar in die wedstrijden kreeg hij respectievelijk zeven en zes goals om zijn oren.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld is tevreden met de komst van Meir. 'Met de komst van Raz Meir hebben wij voor aanvang van de voorbereiding alle posities achterin dubbel weten te bezetten. Raz heeft de afgelopen jaren in zijn eigen land (inter)nationale ervaring opgedaan en we zijn blij dat hij uiteindelijk voor RKC heeft gekozen om zijn carrière voort te zetten in Nederland.'