'Mogelijke Eredivisie-terugkeer van de baan: Amrabat verlengt aflopende contract'

'Mogelijke Eredivisie-terugkeer van de baan: Amrabat verlengt aflopende contract'

30-06-2023 11:22 Laatste update: 11:26
17

Nordin Amrabat keert niet terug naar de Eredivisie. Diverse Nederlandse clubs waren uit op zijn handtekening, maar de 36-jarige aanvaller heeft ervoor gekozen om zijn aflopende contract bij AEK Athene te verlengen, meldt Voetbal International

Amrabat sprak zich onlangs bij Rondo van Ziggo uit over zijn toekomst. De oudere broer van Sofyan Amrabat liet toen weten open te staan voor een terugkeer naar de Eredivisie. Hij sprak met sc Heerenveen en FC Utrecht en ook RKC Waalwijk toonde interesse. Na onderhandelingen met AEK heeft hij echter besloten om langer in Griekenland te blijven en zijn verbintenis met één jaar te verlengen. 

Een mogelijke terugkeer naar Nederland hing al langer in de lucht. Vorig jaar was FC Utrecht al serieus geïnteresseerd, maar toen mocht hij niet vertrekken bij de Griekse club, waarmee Amrabat binnenkort in de voorrondes van de Champions League gaat spelen. 

De oud-speler van PSV kan zich zodoende opmaken voor zijn derde seizoen bij AEK. De aanvaller staat vrijwel elk duel in de basis. De voorbije jaargang was hij goed voor acht doelpunten en vier assists. Daarmee leverde hij een aanzienlijk aandeel in de landsitel en de bekerwinst van AEK.