Ajax-plaaggeest keert terug in Nederland: 'Erg blij dat hij voor ons koos'

Ajax-plaaggeest keert terug in Nederland: 'Erg blij dat hij voor ons koos'

02-07-2023 13:18 Laatste update: 16:02
126

Bryan Smeets is komend seizoen weer op de Nederlandse velden te bewonderen. De middenvelder, die de titeldroom van Ajax in 2016 aan flarden schoot, keert terug bij zijn oude liefde MVV Maastricht en is daar erg blij mee.

Smeets was sinds februari clubloos, nadat hij op een vervelende manier vertrok bij het Belgische RWDM. Nu keert hij na acht jaar terug bij MVV. "Als geboren Maastrichtenaar ben ik MVV uiteraard altijd blijven volgen. Ik krijg nu een mooie kans om terug te keren op het rood-witte nest. MVV heeft vorig jaar kunnen verrassen, ik ga er alles aan doen om dat kunststukje dit seizoen te herhalen", laat hij weten in gesprek met de clubkanalen.

"We zijn al enige tijd met Bryan in gesprek en we zijn zeer blij dat hij voor ons verhaal gekozen heeft", zegt technisch manager Ronny van Geneugden. "Met zijn voetballende kwaliteiten is hij een absolute meerwaarde, met zijn leeftijd en leidinggevende capaciteiten verwachten we bovendien dat hij onze jonge ploeg bij de hand kan gaan nemen."

Smeets staat in Nederland vooral bekend om zijn goal die Ajax de titel kostte. Later wist hij ook een belangrijke kracht te worden voor Sparta Rotterdam. Na teleurstellende avonturen in België keert Smeets nu dus terug bij MVV.