Silva en Conceição uitgeschakeld: Madueke met Jong Engeland naar halve finale

Silva en Conceição uitgeschakeld: Madueke met Jong Engeland naar halve finale

02-07-2023 20:17
5

Jong Engeland heeft zich zondagavond ten koste van Jong Portugal geplaatst voor de halve finale van het EK 021. In een gelijkopgaande wedstrijd trokken de Britten uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind. Nu wacht Israël in een duel om een ticket voor de finale. 

Bij Engeland, dat heer en meester was in de groepsfase, had voormalig PSV’er Noni Madueke een basisplaats. Bij Portugal mochten Fábio Silva, die inmiddels weer terug is bij Wolverhampton Wanderers, en Ajax-aanvaller Francisco Conceição aan de aftrap verschijnen. 

Madueke speelde een grote rol bij de enige treffer van de avond. De vleugelaanvaller was betrokken bij de fraaie aanval die uiteindelijk werd afgerond door Anthony Gordon. De Portugezen, die in de groepsfase met 1-1 gelijkspeelden tegen Jong Oranje, werden in het laatste kwartier nog heel gevaarlijk. De lat stond een gelijkmaker echter in de weg.

Jong Israël versloeg zaterdag Jong Georgië, waardoor dat de komende tegenstander is van de Engelsen in de halve finale. Jong Frankrijk en Jong Oekraïne maken zondagavond vanaf 21.00 uur uit wie Jong Spanje vergezelt in de andere halve finale.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

(edited) :raised_hands: 1