Officieel: Veltman zet handtekening onder nieuw contract en blijft Brighton trouw

Officieel: Veltman zet handtekening onder nieuw contract en blijft Brighton trouw

03-07-2023 20:47
24

Joël Veltman heeft zijn aflopende contract bij Brighton verlengd. De 31-jarige Nederlander blijft twee jaar langer bij The Seagulls, die maandag ook de komst van Bart Verbruggen wereldkundig maakten. 

Het contract van Veltman bij Brighton liep eind juni af. Een langere samenwerking tussen de club en de speler hing al even in de lucht, maar is nu officieel. Maandag tekende hij zijn krabbel. "Ik ben heel blij dat hij zijn contract heeft verlengd. Hij is een goed voorbeeld voor de andere jongens en hij zal een sleutelspeler voor ons zijn", aldus manager Roberto De Zerbi in een bericht op de clubsite. 

Veltman maakte in 2020 de overstap van Ajax naar Brighton. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 31 Premier League-optredens. Brighton eindigde in het succesvolle jaar als zesde op de ranglijst. 'Zijn ervaring zal heel belangrijk zijn in de komende Europa League-campagne van Brighton', zo wordt verwacht. 

Mogelijk krijgt Veltman binnenkort gezelschap van Calvin Bassey en Mohammed Kudus. Het Ajax-duo wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de club. Vooral eerstgenoemde lijkt hoog op het verlanglijstje van The Seagulls te prijken.