Begroting Twente stijgt hard: 'Bij verschillende clubs gewerkt, nooit meegemaakt'

Begroting Twente stijgt hard: 'Bij verschillende clubs gewerkt, nooit meegemaakt'

08-07-2023 08:55
124

FC Twente is booming, zo stelt TC Tubantia zaterdag. De begroting van de Tukkers stijgt met liefst negen miljoen euro en bedraagt komend seizoen 35 miljoen.

Twente-directeur Paul van der Kraan is blij met het nieuws en grapte zelfs met zijn commercieel manager. "Ik zei tegen Marco Behrens dat ik zijn gehele afdeling wel naar huis kan sturen", lacht in in gesprek met de krant. "Dat betekent een enorme besparing, want ze kunnen toch niks doen. Dat is natuurlijk zwaar overdreven, maar zelfs de advertenties op de videowalls zijn uitverkocht. Ik heb bij verschillende clubs gewerkt, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Wedden

Meer odds

Volgens Van der Kraan is de situatie 'uniek en uitzonderlijk'. "Ik heb alle superlatieven al een keer gebruikt volgens mij. De seizoenkaarten zijn uitverkocht, de boarding is uitverkocht, de skyboxen zijn uitverkocht, de reclameborden zijn uitverkocht, de wedstrijdarrangementen zijn weg: we hebben niks meer."

Ondanks de jubelstemming trapt Van der Kraan wel op de rem. "Onze grootste zorg en uitdaging is dat het elftal op orde blijft. We moeten ervoor zorgen dat we rond die vierde, vijfde en zesde plek blijven acteren. Een prettige bijkomstigheid is dat er het komende seizoen een Europese plek bijkomt."

"We hebben met de verkopen van Ramiz Zerrouki en Vaclav Cerny 14 miljoen - exclusief bonussen - binnengehaald", vervolgt Van der Kraan. "Van dat bedrag zou je in een gezonde situatie eigenlijk twee derde weer moeten investeren in je nieuwe selectie. Maar wij kunnen maximaal maar de helft besteden."

Dat komt nog altijd door de financiële problemen uit het verleden. De gemeente Enschede en ondernemers hebben recht op een percentage van elke transfersom, nadat ze in 2019 met een reddingsplan kwamen.