PEC haalt met vleugelverdediger Czyborra derde zomeraanwinst binnen

PEC haalt met vleugelverdediger Czyborra derde zomeraanwinst binnen

08-07-2023 12:12
11

Lennart Czyborra is komend seizoen speler van PEC Zwolle. Zoals VoetbalPrimeur al wist te melden, komt de 24-jarige Duitser op huurbasis over van het Italiaanse Genoa, waar hij nog een contract heeft tot medio 2025. 

Voor Czyborra is de Eredivisie geen onbekend terrein. De vleugelverdediger kwam tussen juli 2018 en januari 2020 al uit voor Heracles Almelo, waarna hij een transfer naar Atalanta Bergamo verdiende. Daar wist hij niet door te breken. Czyborra werd vervolgens verkocht aan Genoa en afgelopen seizoen verhuurd aan Arminia Bielefeld

Bij Genoa lijkt zijn perspectief op speeltijd voorbij. PEC hoopte hem aanvankelijk definitief in te lijven, maar dat bleek financieel niet mogelijk. Vandaar dat hij in eerste instantie gehuurd wordt. "Omdat we niet de middelen hebben om Lennart te kopen, hebben we deze huurconstructie bedacht die voor ons lucratief kan zijn", aldus technisch directeur Marcel Boudesteyn in een bericht op de clubsite. 

Czyborra is blij om terug te keren in de Eredivisie. "Ik verheug me op het komende jaar in Zwolle, waar ik mijn best ga doen om de ploeg te helpen om in de Eredivisie te blijven. De speelstijl van Zwolle heeft mij doen overtuigen deze stap te maken. Laten we er samen een geweldig seizoen van maken", aldus de linksback, die na Kenneth Vermeer en Odysseus Velanas de derde zomeraanwinst is voor PEC.