Stroeve start voor Steijn: Ajax speelt ternauwernood gelijk tegen FC Den Bosch

Stroeve start voor Steijn: Ajax speelt ternauwernood gelijk tegen FC Den Bosch

08-07-2023 15:01 Laatste update: 15:03
202

Maurice Steijn had zich zijn start bij Ajax waarschijnlijk anders voorgesteld. De Amsterdammers speelden zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst ternauwernood gelijk tegen Keuken Kampioen Divisie-club FC Den Bosch

Voorafgaand aan de oefenwedstrijd kwamen de spelers van Ajax met een speciaal shirt het veld op. Daarop stond de naam van Edwin van der Sar. De voormalig algemeen-directeur van de Amsterdammers werd vrijdag tijdens zijn vakantie in Kroatië getroffen door een hersenbloeding

Wedden

Meer odds

Ajax begon vrij dramatisch aan de ontmoeting met Den Bosch. Remko Pasveer schuifde de bal zo in de voeten van Jaron Vicaro. De aanvaller van de Brabanders bedacht zich geen moment en tekende voor de verrassende 0-1. Ajax ging vervolgens met de grote hoeveelheid jeugdspelers, maar ook ervaren krachten als Davy Klaassen en Steven Berghuis, op zoek naar de gelijkmaker. 

Die kwam er in eerste instantie nog niet. Den Bosch kwam zelfs op 0-2. Yannick Keijser kon binnekoppen na een hoekschop van Anass Ahannach. Pas in de laatste twintig minuten beet de ploeg van Steijn van zich af. Gabriel Misehoy maakte op fraaie wijze de aansluitingstreffer. Hij vond het net met een halve omhaal. 

De gelijkmaker viel vijf minuten later. Invaller David Kalokoh werd diep gestuurd en rondde rustig af: 2-2. Ondanks de comeback en het feit dat het een oefenwedstrijd betreft, zal Steijn toch op een andere vuurdoop als Ajax-trainer hebben gehoop.