'Hoogverraad' in Spanje: tienjarig contract weggegooid voor aartsrivaal Valencia

'Hoogverraad' in Spanje: tienjarig contract weggegooid voor aartsrivaal Valencia

10-07-2023 14:50 Laatste update: 14:59
47

José Luis García Vaya, beter bekend onder zijn voetbalnaam Pepelu, heeft zich de woede van Levante UD op de hals gehaald. Een jaar na het ondertekenen van een tienjarig contract verkast de controlerende middenvelder (24) naar stadgenoot en rivaal Valencia CF.

Pepelu speelde jarenlang op huurbasis voor clubs als Hércules Alicante, Tondela en Vitoria Guimarães, totdat hij zich afgelopen seizoen ontpopte tot één van de beste spelers in de Segunda División, het niveau waarop Levante sinds een jaar acteert. Hij ondertekende een tienjarig (!) contract en verklaarde zijn onvoorwaardelijke liefde voor Levante.

Dat bleek echter allemaal niet veel waard: Pepelu zwichtte voor een aanbieding van Valencia, nota bene de stadgenoot en aartsrivaal van Levante. Afgelopen weekend tekende hij voor vijf seizoenen in Mestalla. Valencia betaalt vijf miljoen euro.

Bij Levante is men woedend. Pepelu wordt volgens Spaanse media in het rood-blauwe deel van de stad afgeschilderd als een verrader en wordt zelfs met de dood bedreigd. Maar ook de clubleiding treft blaam: bij de ondertekening van zijn contract tot medio 2032 stond Levante een gelimiteerde afkoopsom van vijf miljoen euro toe.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!