Update: Chelsea laat toptalent van twaalf miljoen vlieguren maken bij Union Berlin

Update: Chelsea laat toptalent van twaalf miljoen vlieguren maken bij Union Berlin

11-07-2023 10:42
19

Chelsea gaat na een halfjaar al tijdelijk afscheid nemen van David Datro Fofana. De twintigjarige spits verhuist voor een seizoen naar Union Berlin, waar hij de medische keuring al heeft doorstaan.

Fofana gold afgelopen winter als de eerste van acht winteraankopen van Chelsea. The Blues betaalden destijds twaalf miljoen euro aan Molde FK, in ruil voor de diensten van de Ivoriaan. Fofana's aandeel bleef in zijn eerste halfjaar op Stamford Bridge gering. De spits kwam in drie Premier League-optredens binnen de lijnen.

Wedden

Meer odds

Chelsea laat Fofana bij Union Berlin meters maken in een Europese topcompetitie. De Londenaren zijn overtuigd van de kwaliteiten van de spits en laten de Duitsers dan ook geen optie tot koop bedingen. Bij Chelsea had Fofana het afgelopen halfjaar concurrentie van de naar Arsenal vertrokken Kai Havertz. Ook Raheem Sterling en João Félix werden in de punt van de aanval gebruikt.

Update: Chelsea heeft de huurtransfer van David Datro Fofana bevestigd. De Ivoriaanse spits wordt het komende seizoen uitgeleend aan Union Berlin, dat geen optie tot koop heeft bedongen. Met Die Eisernen gaat Fofana de Champions League in. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Union Berlin op dat podium uitkomt.