'Volledige escalatie in Amsterdam: gefrustreerde Tadic op ramkoers met Ajax'

'Volledige escalatie in Amsterdam: gefrustreerde Tadic op ramkoers met Ajax'

14-07-2023 10:38 Laatste update: 10:50
321

Dusan Tadic ligt op ramkoers met Ajax, meldt De Telegraaf. De aanvoerder laat de situatie escalaren, stuurt 'keihard' aan op een breuk en verscheen vrijdag niet op de club. Zijn vertrek uit Amsterdam lijkt onvermijdelijk.

Tadic (34) trainde woensdag en donderdag niet en sprak in plaats daarvan met technisch directeur Sven Mislintat over zijn toekomst. Inmiddels ligt de ontbinding van zijn doorlopende contract op tafel. Dat is op initiatief van Tadic en zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic, klinkt het: de Servische aanvoerder vindt de huidige selectie niet sterk genoeg en schermt met de belangstelling van onder meer Besiktas.

'Ajax komt daardoor in een lastige spagaat', schrijft De Telegraaf. De zaak is volgens de ochtendkrant 'volledig geëscaleerd' en dus lijken de Amsterdammers eieren voor hun geld te moeten kiezen. Tadic verdient 6,5 miljoen euro bruto in de Johan Cruijff Arena. Mislintat hoopt nog een kleine transfersom aan zijn vertrek over te houden.

Tadic is onthutst door het feit dat Ajax er nog niet in is geslaagd de kwaliteit van de selectie te verhogen. Alleen de transfervrije Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic, die voor 8,5 miljoen euro overkwam van AS Roma, tekenden tot nu toe in Amsterdam. Het zit Tadic bovendien dwars dat Mislintat hem tijdens zijn vakantie niet één keer heeft gebeld.

Het nieuws over de vermeende interesse van Ajax in Jeremiah St. Juste en Sepp van den Berg als kandidaat-vervangers voor Jurriën Timber was 'de druppel die de emmer deed overlopen', aldus De Telegraaf. Door het mislopen van Champions League-voetbal houdt Ajax vooralsnog de hand op de knip en dus ziet Tadic het op korte termijn niet meer goedkomen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!