'Vitesse heeft nieuwe doelman bijna binnen na contractgesprekken in Amerika'

'Vitesse heeft nieuwe doelman bijna binnen na contractgesprekken in Amerika'

14-07-2023 13:12
27

Eloy Room gaat de nieuwe doelman van Vitesse worden. Volgens Voetbal International is hij dichtbij een contractontbinding bij Columbus Crew, waardoor hij transfervrij in Arnhem kan tekenen. VoetbalPrimeur wist eerder al te melden dat Room de topkandidaat was bij Vitesse.

Voor Vitesse was de transfer alleen mogelijk als Room zijn contract bij Columbus Crew zou laten ontbinden. Zijn verbintenis liep nog tot het eind van dit seizoen, maar de partijen zijn bijna akkoord met het ontbinden van dat contract. De doelman is er ook bijna uit met Vitesse, waarna niets een terugkeer in Nederland nog in de weg kan staan. Voor Room zou dat een hereniging met zijn oude coach Phillip Cocu betekenen.

In een eerder stadium wist VoetbalPrimeur al te melden dat Room persoonlijk akkoord was met een terugkeer bij Vitesse. De keeper was daarvoor bereid om salaris in te leveren. Cocu wilde een ervaren keeper na het vertrek van Kjell Scherpen en Jeroen Houwen. Room speelde eerder in Nederland voor Vitesse, Go Ahead Eagles en PSV. In de zomer van 2019 lieten de Eindhovenaren hem transfervrij naar Columbus Crew vertrekken.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!