Sneijder mogelijk 'extra assistent' bij Ajax: 'Altijd bij de club betrekken'

Sneijder mogelijk 'extra assistent' bij Ajax: 'Altijd bij de club betrekken'

17-07-2023 16:09 Laatste update: 16:42
103

Ajax is met Wesley Sneijder in gesprek over een rol binnen de technische staf van trainer Maurice Steijn, zo meldde De Telegraaf zondagavond. Volgens clubwatcher Mike Verweij zou de recordinternational toegevoegd kunnen worden als 'extra assistent'.

"De boodschap om meer oud-voetballers naar Ajax te halen, wordt in ieder geval opgepakt", concludeert Verweij bij Kick-Off, een podcast van De Telegraaf. Hedwiges Maduro is de nieuwe assistent van Steijn en Urby Emanuelson gaat aan de slag bij Jong Ajax. "Ik weet niet of dat de grote boegbeelden zijn, maar Sneijder is dat als recordinternational wel."

Verweij denkt dat Sneijder wat kan toevoegen aan de Ajax-staf. "Op een gegeven moment heeft een hoofdtrainer alles wel een keer gezegd gedurende een seizoen. Dan moet je spelers als Sneijder hun verhalen laten vertellen over bijvoorbeeld de spanning voor een WK-finale. Dat zijn wel dingen waarmee je spelers kunt raken."

"Technisch en tactisch valt er echt nog wel het één en ander op aan te merken', vervolgt Verweij, die opmerkt dat Sneijder ooit stopte met de trainerscursus. "Maar uitvoeren kon Sneijder als de beste. Als extra assistent zou hij kunnen worden toegevoegd, in de rol die Richard Witschge ook heeft. Dit soort mensen moet je altijd bij je club moeten betrekken, in welke rol dan ook."