Transfer Fortuna: 'Eén van beste defensieve middenvelders in Portugal'

Transfer Fortuna: 'Eén van beste defensieve middenvelders in Portugal'

18-07-2023 10:10
30

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de Fransman Loreintz Rosier. De 24-jarige middenvelder komt transfervrij over van het Portugese Estoril. Hij tekent een contract voor twee seizoenen, met de optie voor een extra jaar.

Rosier speelde in de jeugd voor Clairefontaine, Paris FC en Sochaux, maar tot een debuut kwam het niet in eigen land. In 2018 ging hij bij Estoril aan de slag. Voor die club speelde de middenvelder het afgelopen seizoen twaalf duels in de Portugese Primeira Liga. Hij gaf één assist.

"Ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk", zegt Rosier op de website van de Eredivisie-club. "Voor mij voelt Fortuna als de juiste stap in deze fase van mijn loopbaan. Ik ga er vanzelfsprekend alles aan doen om er, samen met mijn teamgenoten, een mooi seizoen van te maken." 

Americo Branco is tevreden met de komst van de Fransman. "Met Loreintz deed zich een mooie kans op de markt voor," zegt de technisch manager. "Hij heeft de afgelopen jaren aangetoond één van de betere defensieve middenvelders in de Portugese competitie te zijn. Hij beschikt over een goede fysiek, is goed aan de bal en heeft eveneens een goede pass. Loreintz gaat de komende jaren zeker van waarde zijn voor ons."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!