'PSV laat man van twaalf miljoen euro gratis naar Schalke 04 vertrekken'

'PSV laat man van twaalf miljoen euro gratis naar Schalke 04 vertrekken'

19-07-2023 12:08 Laatste update: 12:52
169

PSV gaat het contract van Timo Baumgartl ontbinden, weet de Duitse tak van Sky Sports. De stopper van de Eindhovenaren lijkt direct bij Schalke 04 te gaan tekenen, als hij transfervrij is.

Voor PSV is het belangrijk om Baumgartl van de hand te doen, zodat er ruimte gemaakt kan worden voor defensieve versterkingen. Nu wordt bekend dat de Duitse verdediger zijn contract gaat laten ontbinden in Eindhoven. Dat is een hard gelag voor PSV, dat vier jaar geleden nog twaalf miljoen euro neertelde voor Baumgartl.

De voormalig jeugdinternational is nu hard op weg naar Schalke 04, dat vorig seizoen degradeerde uit de Bundesliga. Die Königsblauen gaan dus geen transfersom betalen aan PSV, terwijl Baumgartl zelf al een mondeling akkoord heeft bereikt met zijn nieuwe club.

Op dit moment moeten alleen nog de laatste plooien worden gladgestreken, voordat Baumgartl kan gaan tekenen in Gelsenkirchen. De miljoenenaankoop stond in totaal vier jaar onder contract in Eindhoven. Baumgartl begon nog sterk in zijn eerste weken, maar gleed daarna snel af. Uiteindelijk werd hij voor twee jaar verhuurd aan Union Berlin, waar hij te maken kreeg met teelbalkanker. Inmiddels is Baumgartl al een tijdje weer helemaal schoon.