Nieuw-Zeeland schrikt op door dodelijke schietpartij, WK gaat vooralsnog door

Nieuw-Zeeland schrikt op door dodelijke schietpartij, WK gaat vooralsnog door

20-07-2023 08:15 Laatste update: 08:40
32

In het centrum van Auckland in Nieuw-Zeeland heeft donderdagochtend lokale tijd een schietincident plaatsgevonden. Vlak voor het begin van het WK Vrouwen opende een man het vuur binnen een gebouw. 

Het incident vond plaats dichtbij het spelershotel van de Noorse ploeg Een 24-jarige man bracht twee mensen om het leven en werd vervolgens zelf dood aangetroffen. Ook raakten vijf mensen gewond, waaronder een politieagent. In Australië en Nieuw-Zeeland vallen bijna nooit doden door vuurwapens vanwege de strenge regels in het land, waardoor het land flink is opgeschrikt.

De tragedie heeft geen gevolgen voor het WK Vrouwen, dat donderdagochtend om 09.00 uur Nederlandse tijd begint met het duel tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen. "Er is overleg geweest met de organisatoren van de FIFA en er is besloten om het toernooi gewoon zoals gepland te laten doorgaan. Dit lijkt het werk te zijn van één individu", meent Chris Hipkins, de premier van Nieuw Zeeland. Er zal bij de start van het WK een minuut stilte worden gehouden voor de slachtoffers. De Oranje Vrouwen komen zondag in actie tegen Portugal.