'PSV werkt niet mee aan Duits plan: man van 10 miljoen moet nog wat opleveren'

'PSV werkt niet mee aan Duits plan: man van 10 miljoen moet nog wat opleveren'

21-07-2023 08:28
146

PSV hoopt toch nog wat over te houden aan de overstap van Timo Baumgartl naar Schalke 04. Het Eindhovens Dagblad spreekt tegen dat de 27-jarige Duitser transfervrij mag vertrekken uit het Philips Stadion.

Sky Sport meldde woensdag dat het tot medio 2024 lopende contract van Baumgartl ontbonden zal worden, zodat hij bij Schalke 04 aan de slag kan. Volgens het ED hangt een deal in de lucht, maar wil PSV nog wel wat geld overhouden en geen al te groot verlies lijden. De pogingen van Die Königsblauen om de centrale verdediger transfervrij in te lijven zijn zodoende nog niet succesvol.

Beide clubs zijn in onderhandeling, maar Baumgartl traint op dit moment nog volop mee met de selectie van Peter Bosz tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. Baumgartl staat nog voor enkele miljoenen in de boeken en PSV is niet van plan hem 'weg te geven', nadat in 2019 ruim tien miljoen euro voor hem werd betaald. Zeker niet op een moment dat de transfermarkt nog echt moet losbarsten.

Overigens heeft PSV daar aan de inkomende kant juist zelf last van. De Nederlandse topclub wil nog drie spelers aantrekken, maar verkopende clubs hebben geen haast en hanteren - in Eindhovense ogen - te hoge vraagprijzen. Voor de ploeg van Bosz begint de tijd wel te dringen. Over ruim twee weken wacht de eerste clash in de derde voorronde van de Champions League.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!