'FC Utrecht waagt toch poging voor Barkas, Belgische topclub wil Boussaid'

'FC Utrecht waagt toch poging voor Barkas, Belgische topclub wil Boussaid'

24-07-2023 13:06 Laatste update: 13:25
51

FC Utrecht doet toch nog een poging om Vasilios Barkas te behouden. De Griekse doelman werd het afgelopen seizoen gehuurd van Celtic, waar zijn contract is afgelopen. De Domstedelingen hebben hem een tweejarige aanbieding gedaan, meldt het Algemeen Dagblad.

Door het forse salaris leek een langer verblijf van de 29-jarige Barkas aanvankelijk niet haalbaar. Blijkbaar ziet FC Utrecht nu toch een opening. De dertienvoudig international was het afgelopen seizoen een steunpilaar voor de ploeg van Michael Silberbauer. Hij keepte 38 duels, waarin hij 58 tegengoals kreeg en twaalf keer de nul hield.

Met Mattijs Branderhorst, die transfervrij overkwam van NEC, trok Utrecht deze zomer al een nieuwe doelman aan. Ook Fabian de Keijzer en Calvin Raatsie staan onder contract in de Galgenwaard.

FC Utrecht neemt mogelijk afscheid van Othman Boussaid, weet het AD. De 23-jarige Belgische aanvaller geniet interesse uit eigen land van Union Sint-Gillis. Hij speelt sinds 2018 voor de Domstedelingen, die hem oppikten bij Lierse SK. Boussaid ligt nog maar één jaar vast.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!