Osasuna mag tóch juichen na interventie en doet mee aan Conference League

Osasuna mag tóch juichen na interventie en doet mee aan Conference League

25-07-2023 12:39 Laatste update: 13:22
50

Osasuna is met succes naar het CAS gestapt, nadat de UEFA de club uitsloot voor de Conference League. De Europese voetbalbond wilde de Spaanse club straffen vanwege een matchfixing-zaak uit het seizoen 2013-2014. Die straf is nu opgeheven. 

Osasuna meldt via de officiële kanalen dat het besluit van de UEFA is ingetrokken en dat de club zich mag melden in de Conference League. De club werd het afgelopen seizoen zevende en mocht volgens de reglementen van La Liga naar het derde toernooi van Europa. De UEFA zag dat echter niet zitten. Osasuna liet het er daar niet bij en stapte naar het internationale sporttribunaal.

Wedden

Meer odds

De club heeft nieuw bewijs weten te leveren, waardoor duidelijk werd dat Osasuna 'het slachtoffer was van incidenten die bijna tien jaar geleden plaatsvonden'. De UEFA acht de club nu ook geschikt om mee te doen aan het toernooi. Osasuna zal 7 augustus aanwezig zijn wanneer de loting wordt verricht. Wel opent de UEFA een disciplinaire procedure omdat Osasuna naar de verkeerde rechtbank is gestapt om het geschil op te lossen.