TOP Oss huurt Excelsior-middenvelder: 'We zien hem als cement van het elftal'

TOP Oss huurt Excelsior-middenvelder: 'We zien hem als cement van het elftal'

26-07-2023 15:31
5

TOP Oss huurt Joshua Eijgenraam komend seizoen van Excelsior. Dat melden beide clubs via de officiële kanalen. De middenvelder wordt bij de Brabantse club gezien als 'cement van het elftal'.

De 21-jarige Eijgenraam komt al sinds zijn twaalfde uit voor Excelsior. In 2020 maakte hij als achttienjarige speler zijn debuut in het eerste elftal van de Kralingers. Een seizoen later groeide de middenvelder uit tot basisspeler en kwam hij 32 tot duels in de Keuken Kampioen Divisie, waarna de club promoveerde naar de Eredivisie. Op het hoogste niveau speelde Eijgenraam dertien duels voor Excelsior. 

"Ondanks zijn leeftijd is hij al een behoorlijk volwassen speler", aldus technisch directeur Linton Posthumus op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Als controlerende middenvelder speelde hij bij Excelsior een cruciale rol in hun promotie. Het komende seizoen zien we bij TOP een rol voor hem weggelegd als het cement van het elftal."

Eijgenraam zelf is blij met zijn tijdelijke overstap naar Oss. "Op dit punt in mijn carrière is het belangrijk dat ik veel minuten maken kan en op die manier belangrijk ben voor het team. Natuurlijk, het is even wennen om Excelsior achter me te laten, maar dat hoort ook bij je ontwikkeling als voetballer. Ik heb er nu vooral veel zin in om samen met TOP het maximale eruit te halen dat erin zit."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!