PSV wint jaarlijkse Lichtstadderby van FC Eindhoven: Pepi trefzeker

PSV wint jaarlijkse Lichtstadderby van FC Eindhoven: Pepi trefzeker

26-07-2023 21:53 Laatste update: 21:57
224

PSV heeft de 94e editie van de Lichtstadderby, het traditionele treffen met FC Eindhoven aan het begin van het seizoen, met 3-1 gewonnen. Dat deed de club van trainer Peter Bosz zonder nieuweling Noa Lang en aanvoerder Luuk de Jong, maar wel met Ricardo Pepi. 

Ongeveer 25.000 toeschouwers zagen hoe PSV en FC Eindhoven woensdagavond om 20.00 uur begonnen aan het Eindhovense onderonsje. Na negentien minuten spelen kwam PSV op voorpsrong. Pepi werkte binnen na een uitstekende voorzet van Julian Kwaaitaal, die net als afgelopen zaterdag tegen FC Augsburg fungeerde als rechtervleugelverdediger. 

Nog voor rust werd het 2-0. Anwar El Ghazi, die Pepi samen met Yorbe Vertessen van aanvoer moest voorzien, nam de treffer voor zijn rekening. In de rust was er aandacht voor Nigel Bertrams, die in het verleden uitkwam voor zowel PSV als Eindhoven. De dertigjarige doelman moest onlangs noodgedwongen een punt achter zijn carrière zetten vanwege heupslijtage. 

In de absolute slotfase bracht Eindhoven via David Garden de spanning nog even terug, maar Bosz en co. zorgden voor het laatste wapenfeit. Jason van Duiven scoorde. Komende zaterdag staat voor PSV de volgende test op het programma. Dan is Premier League-club Nottingham Forest de tegenstander. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!