De Ligt schenkt klare wijn over Nederlandse ploeggenoten: 'Denk dat ze blijven ja'

De Ligt schenkt klare wijn over Nederlandse ploeggenoten: 'Denk dat ze blijven ja'

28-07-2023 13:14
26

Matthijs de Ligt verwacht dat Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui ook volgend seizoen spelers van Bayern München zijn. Dat vertelt hij in een interview met Sport1. De centrumverdediger herkent de problemen die de andere oud-Ajax-spelers in hun eerste internationale seizoen hebben ervaren.

"Ik denk zeker dat ze blijven ja", vertelt De Ligt over Mazraoui en Gravenberch. "Het is ook niet makkelijk dat je van een vaste basisplek bij Ajax, ineens naar een nog grotere club gaat. Je bent daar niet meer het toptalent dat je in Amsterdam altijd was. Hier ben je gewoon een nieuwe aanwinst die zich gelijk moet bewijzen op het allerhoogste niveau."

De Ligt steekt zijn Nederlandse maatjes en hart onder de riem en vertelt dat hij ook last had van een minder seizoen toen hij naar Juventus ging. "Ik heb dat toen ook ervaren. Ik weet zeker dat Mazraoui en Gravenberch een goed seizoen gaan draaien. Ze trainen op het moment ook erg goed. Mazraoui was ook een tijdje geblesseerd, maar hij heeft geweldige kwaliteiten. Ryan heeft dat ook. Geduld en fitheid is voor die jongens het meest belangrijk."

De Ligt was de enige Nederlander die afgelopen seizoen wel een basisplek wist af te dwingen bij Bayern. Daley Blind, Gravenberch en Mazraoui zaten steevast op de bank. Laatstgenoemde komt uit voor Marokko, maar werd geboren in Nederland.