Stunt in De Galgenwaard: Barkas ook komend seizoen keeper van FC Utrecht

Stunt in De Galgenwaard: Barkas ook komend seizoen keeper van FC Utrecht

28-07-2023 22:15 Laatste update: 23:16
148

Vasilios Barkas blijft tegen alle verwachtingen in toch bij FC Utrecht. De Griekse doelman leek lange tijd financieel onhaalbaar voor de Domstedelingen, maar beide partijen zijn toch tot een akkoord gekomen. 

Utrecht maakt het langere verblijf van Barkas vrijdagavond wereldkundig via de officiële kanalen. De keeper speelde afgelopen seizoen een grote rol van betekenis in De Galgenwaard. Vanwege zijn relatief hoge salaris leken club en speler na één seizoen echter alweer afscheid te gaan nemen, maar niets blijkt minder waar. 

Barkas was na zijn vertrek bij Celtic transfervrij en tekent bij Utrecht een contract voor twee jaar. "We zijn uitermate blij met het feit dat we Vasilis aan ons hebben verbonden", aldus technisch directeur Jordy Zuidam. "Tijdens het afgelopen seizoen heeft Vasilis bewezen een toegevoegde waarde te zijn voor het team en hij heeft het voorbije seizoen aangetoond tot de betere keepers in de Eredivisie te behoren. Het leek niet haalbaar om Vasilis te behouden, maar dat het alsnog is gelukt maakt ons trots en geeft aan dat Vasilis heel graag voor onze club en supporters wil blijven spelen."

De ploeg van trainer Michael Silberbauer speelde eerder deze al wel in op het vertrek van Barkas. De nummer zeven van het afgelopen Eredivisie-seizoen versterkte zich al met Mattijs Branderhorst, die transfervrij overkwam van NEC.