'Twente kon mijn 13-jarige dochter niet beschermen, ook zij werd aangevallen'

'Twente kon mijn 13-jarige dochter niet beschermen, ook zij werd aangevallen'

29-07-2023 08:12
361

Gary Selan is al veertig jaar supporter en sponsor van Hammarby IF en hij zat donderdag samen met zijn dochter op de tribune in De Grolsch Veste. Hij heeft geen goed woord over voor het handelen van FC Twente tijdens de ongeregeldheden na afloop.

"De club was niet in staat mijn dertienjarige dochter te beschermen", begint Selan in gesprek met TC Tubantia. Hij dacht dat hooligans kinderen ongemoeid zouden laten, maar dat bleek niet zo te zijn. "Mijn dochter werd zelfs twee keer aangevallen. Ook hebben ze haar sjaal gestolen."

Wedden

Meer odds

In het tumult raakte Selan zijn dochter kwijt. Toen hij haar later bij de uitgang zag, hoefde hij niet op hulp van Twente te rekenen. Medewerkers weigerden een hek te openen die het duo scheidde. "Dat is mijn dochter", riep hij nog. "Ik wil naar mijn vader", huilde het meisje. 

Selan kan het nog steeds niet bevatten. "We hebben een ticket van 125 euro voor de hoofdtribune. We zitten er met tweehonderd mensen en we zingen. Dan krijg je te horen dat dat niet mag - dat is krankzinnig. Een vriend van me rolde de vlag uit en meteen kwam er iemand om die af te pakken. Vervolgens wordt er niets gedaan om ons te beschermen tegen een aanval van FC Twente- en Schalke-fans. Bij mij zat een man van 70. De gemiddelde leeftijd was 50. En dat noemt zich een familieclub!"

Volgens Selan is de burgemeester van Enschede een 'idioot', met zijn verklaring dat Hammarby geen fijne club is. "Wat een vijandig onthaal. Niemand van ons gaat er ooit nog naartoe." Selan adviseert alle Twente-kaartjes in te trekken voor de return. "De supporters zijn woest. Voor hun veiligheid is het beter dat ze niet komen."