Aanstaande vader Rensch: 'Ik hoop die leider in Ajax-defensie te zijn'

Aanstaande vader Rensch: 'Ik hoop die leider in Ajax-defensie te zijn'

29-07-2023 09:57
77

Devyne Rensch wil dit seizoen uitgroeien tot een volwassen verdediger bij Ajax. De eenmalig Oranje-international hoopt zich bovendien op te werpen tot een leider in de Amsterdamse defensie.

"Nu Jurriën (Timber, red.) ook weg is hebben we niet veel oudere spelers achterin. De trainer en de spelers verwachten een soort leider achterin. Ik hoop dat ik dat kan zijn. Ik vind dat je dat achterin sowieso een beetje moet zijn. Het begint bij jezelf. Je moet je goed voelen, vrij zijn in je hoofd. Dat voel ik mij nu", vertelt Rensch bij de NOS.

Toch is Rensch zelf ook nog maar twintig jaar. Wat dat betreft behoort hij nog tot de jonkies. "Ik zit er denk ik tussenin. In de rondo moet de jongste in het midden. Diegene ben ik soms nog steeds. Dan voel ik me wel weer even een jonkie. Maar qua aantal wedstrijden ben ik al een van de meer ervaren jongens."

Rensch wil daarom niet meer door de ondergrens zakken. In het oefenduel met Anderlecht droeg hij al even de aanvoerdersband. "Dat ik de band om had, betekent in ieder geval dat ik goed train. Het is een eer." Dat hij vader wordt, helpt hem ook binnen de lijnen om volwassener te worden, zo hoopt hij. "Dat komt mooi bij elkaar."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Devyne Rensch (@dev.yne)