Martens en Jonker genieten van Brugts: 'Geweldig talent, ze hoort in de top'

Martens en Jonker genieten van Brugts: 'Geweldig talent, ze hoort in de top'

01-08-2023 12:13
24

Esmee Brugts kan haar geluk niet op na haar hoofdrol voor de Oranje Leeuwinnen in het WK-duel met Vietnam (7-0). De twintigjarige aanvalster van PSV scoorde twee keer op prachtige en vrijwel identieke wijze.

"Dit is zeker een droom, dit had ik vooraf nooit kunnen bedenken", zegt Brugts na afloop voor de camera van de NOS. "Ik ben heel blij dat dit is gebeurd en dat ik kon scoren. Het was een mooie avond."

Brugts kwam tweemaal vanaf de linkerflank naar binnen, waarna ze met rechts de bal geweldig in het doel krulde. "Er wordt vaker gezegd dat ik mag gaan schieten. Ik train heel erg op mijn schot, van buiten naar binnen en dan naar de verre hoek, wat Lieke Martens altijd deed. Vandaag kon ik wat vaker hoog op het veld staan. Dat ze erin gingen, is heel erg lekker."

Bondscoach Andries Jonker is vol lof over de talentvolle Brugts. "Ik hoop van harte dat zij terechtkomt op het niveau waar ze hoort. En dat is gewoon in de top. Ze is net twintig geworden van de week. Een geweldig talent, dat wisten wij al een tijd. Vanavond onderstreept ze dat nog een keer."

Lieke Martens toont zich eveneens gelukkig na de zevenklapper. Zelf opende ze de score. "Ik voel me goed. Ik ben blij dat ik veel aan aanvallen toekom. Het team draait goed, we willen lekker voetballen. Het is mooi om te zien dat vandaag bijvoorbeeld Esmee twee fantastische goals maakt. Ik ben aan het genieten op het veld."

Martens is het grote voorbeeld van Brugts, maar de sterspeelster van de Leeuwinnen prijst andersom ook het talent. "Ik ben zo aan het genieten. Ik vind het zo mooi om te zien."