'Ook Heerenveen moet geloven aan kooplust FC Utrecht: verdediger op verlanglijst'

'Ook Heerenveen moet geloven aan kooplust FC Utrecht: verdediger op verlanglijst'

06-08-2023 12:47 Laatste update: 12:50
126

Syb van Ottele van SC Heerenveen kan deze zomer nog een transfer maken. De verdediger van de Friezen staat in de belangstelling van competitiegenoot FC Utrecht. Van Ottele kan aankoop nummer dertien worden voor de ploeg uit de Domstad.

Van Ottele heeft nog een contract tot 2024 in het Abe Lenstra Stadion, maar Heerenveen wil die verbintenis zo snel mogelijk verlengen. Dat vertelde directeur Ferry de Haan tegen de Leeuwarder Courant. Een belangrijke factor in de transfer van Van Ottele kan Sven van Beek zijn. De verdediger is al een lange tijd geblesseerd, maar op de weg terug. Normaal gesproken vormt Van Beek een centraal duo met Pawel Bochniewicz.

Voor FC Utrecht zou Van Ottele een alternatief zijn voor Ramon Hendriks. De verdediger van Feyenoord is nog altijd een belangrijk target voor de Domstedelingen. Vorig jaar zou hij op huurbasis in Utrecht spelen, maar hij raakte ernstig geblesseerd. Utrecht kocht met Mattijs Branderhorst, Vasilis Barkas, Marouan Azarkan, Adrian Blake, Souffian El Karouani, Mats Seuntjens, Ole Romeny, Isac Lidberg en Zidane Iqbal al negen versterkingen deze zomer. Ook Can Bozdogan, Anthony Descotte en Modibo Sagnan werden vastgelegd, maar zij speelden al op huurbasis in Stadion Galgenwaard.