Ueda en Ono zorgen voor populariteit van Feyenoord in Japan: 'Dat weet iedereen'

Ueda en Ono zorgen voor populariteit van Feyenoord in Japan: 'Dat weet iedereen'

07-08-2023 20:11 Laatste update: 08-08-2023 07:54
33

Ayase Ueda is helemaal klaar om zijn eerste minuten voor Feyenoord te gaan spelen. De Japanner wacht officieel nog op zijn werkvergunning, maar fysiek is de centrumspits ijzersterk. Ueda kijkt er naar uit om zijn thuisland trots te maken vanuit Rotterdam.

"Ik weet wat er van me wordt verwacht en ik hoop dat ik snel de kans krijg dat te laten zien", vertelt een enthousiaste Ueda aan op zijn presentatie bij Feyenoord. "Ik ben fysiek helemaal klaar om te spelen, ook al moet ik nog gaan meetrainen en alles leren kennen. Het gaat vooral om de werkvergunning. Zodra die binnen is, sta ik klaar. Ik kijk er ook naar uit te spelen in De Kuip." Ueda maakte kort geleden voor negen miljoen euro de overstap van Cercle Brugge naar Feyenoord.

Wedden

Meer odds

Ueda kende Feyenoord al door de bekende middenvelder Shinji Ono. De Japanner won in 2002 de UEFA Cup met de Rotterdammers. "Ik vond het een eer dat hij heeft meegewerkt aan het filmpje van mijn presentatie bij Feyenoord. Ono heeft hier de UEFA Cup gewonnen en ik zou ook wel zoiets willen bewerkstelligen, dat lijkt me logisch. Iedere Japanner weet dat Ono bij Feyenoord heeft gespeeld."