Zorgen om contractsituatie Babadi: 'PSV is vergeten zijn contract te verlengen'

Zorgen om contractsituatie Babadi: 'PSV is vergeten zijn contract te verlengen'

09-08-2023 07:27 Laatste update: 23:48
309

Waar Isaac Babadi op het veld veel indruk maakt bij PSV, is de contractuele situatie van het toptalent nu al een lastig dossier voor de Eindhovenaren. Dat meldt De Telegraaf. De ploeg van trainer Peter Bosz wil dolgraag verlengen met Babadi, wiens contract komende zomer afloopt. De entourage van de middenvelder heeft echter op de rem getrapt.

Babadi maakte afgelopen vrijdag tegen Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal al grote indruk, om vervolgens ook tijdens zijn Europese debuut tegen Sturm Graz (4-1 winst PSV) hoge ogen te gooien. 'Van hem gaat PSV nog heel lang plezier beleven, zou je denken. Alleen lijkt er in Eindhoven een behoorlijke inschattingsfout te zijn gemaakt met betrekking tot de potentie van Babadi. Of het de onrust op technisch- en bestuurlijk vlak is geweest of blindheid voor de kwaliteiten van de middenvelder, PSV is vergeten zijn contract te verlengen', aldus De Telegraaf. 

Babadi loopt aan het einde van dit seizoen in principe gratis de deur uit. Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, wil zijn contract koste wat kost openbreken en verlengen, 'maar de entourage van Babadi heeft stevig op de rem getrapt. Vanuit de huidige luxepositie wachten zij liever af wat komen gaat', zo is te lezen. De kans is aannemelijk dat diverse grote clubs op de hoogte zijn van zijn contractsituatie en alles nauwlettend in de gaten houden. 

De situatie toont gelijkenissen met die van Xavi Simons, die profiteerde van een terugkoopoptie in zijn contract en voor een relatief laag bedrag vertrok bij PSV. 'Algemeen directeur Marcel Brands was daarbij en zal zich nu in het geval Babadi moeten revancheren samen met Stewart. PSV kan het zich niet veroorloven om Babadi gratis de deur uit te laten lopen en grof financieel geschut is noodzakelijk.'

Onderhandelingen vinden plaats
Het Eindhovens Dagblad meldt dat onderhandelingen over een nieuwe verbintenis in ieder geval plaatsvinden. 'Zelf is het talent nog in gesprek met PSV, over een nieuw contract. De club wist de afgelopen jaren zijn tot 2024 lopende verbintenis niet te verlengen en moet nu diep in de buidel tasten om de zaakwaarnemer van Babadi tot een ja-woord te bewegen.'