AD en VI: Ajax akkoord over Sutalo, maar Zagreb geeft hem nog niet vrij

AD en VI: Ajax akkoord over Sutalo, maar Zagreb geeft hem nog niet vrij

09-08-2023 17:45
212

Ajax gaat zich versterken met Josip Sutalo. In navolging van Jutarnji melden ook Voetbal International en het Algemeen Dagblad dat de Amsterdammers een akkoord hebben bereikt met Dinamo Zagreb.

Ajax betaalt twintig miljoen euro voor de Kroatische international, exclusief bonussen. Volgens VI en het AD moeten de Amsterdammers alleen nog even geduld betrachten voor de 23-jarige verdediger. Dinamo Zagreb staat erop dat hij nog meedoet in het tweeluik met AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League. Na 19 augustus mag hij op het vliegtuig stappen.

Wedden

Meer odds

Voor Ajax is het belangrijk om Sutalo zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Trainer Maurice Steijn beschikt centraal achterin nu alleen over de andere Kroatische aanwinst Jakov Medic, toptalent Jorrel Hato en jongeling Olivier Aertssen. Volgens VI hoopt directeur voetbalzaken Sven Mislintat uiteindelijk ook een akkoord te bereiken met VfB Stuttgart over Hiroki Ito.

De komst van Sutalo staat nu in ieder geval bijna vast. Hij zorgt voor de gewenste kwaliteitsimpuls na het vertrek van Jurriën Timber.