AZ hoeft niet bang te zijn voor vijandige ontvangst in Andorra: 'Weinig publiek'

AZ hoeft niet bang te zijn voor vijandige ontvangst in Andorra: 'Weinig publiek'

10-08-2023 07:08 Laatste update: 09:10
67

José Gomes gaat als doelman van FC Santa Coloma proberen om ten koste van AZ de Conference League te halen. De ploeg uit het kleine Andorra beleeft het voetbal op een andere manier dan de Alkmaarders, maar de wil om door te stoten is hetzelfde.

"Het is een historische dag voor de club", zegt de 37-jarige doelman Gomes tegen het Noordhollands Dagblad over het duel van Santa Coloma met AZ. "Je moet daar geen zenuwen voor hebben, maar motivatie uit halen om je beste spel te spelen. Ik weet uit ervaring dat dat nodig is tegen tegenstanders die beter zijn, willen we enige kans maken."

Gomes is één van de weinige spelers met internationale ervaring binnen de ploeg van Santa Coloma. De 37-jarige doelman stond al 81 keer onder de lat van het Andorrees nationaal elftal. "Ik heb tegenover de beste spelers van de wereld gestaan. Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo, het Nederlands elftal, met bijvoorbeeld Robin Van Persie. Die weken met het nationale team zijn geweldig. De reizen, de stadions, de tegenstanders: dan voel je je als speler van Andorra onderdeel van de elite van Europa."

Een souvenier van het duel tegen AZ zit er niet in voor Gomes. "We kunnen geen shirts ruilen. We hebben de tenues het hele seizoen nodig." Net zo klein als de kans dat er veel publiek aanwezig zal zijn. "Bij de wedstrijden komt heel weinig publiek, meestal familieleden, schoolkinderen en mensen die op de een of andere manier in het voetbal werken. Maar geen fans."